Mijn naam is Erika van der Rhee (1992).
Werkzaam als muziektherapeut en docent muziek.

Mijn opleidingsachtergrond

De opleiding tot muziektherapeut volgde ik aan het ArtEZ Conservatorium te Enschede. In deeltijd heb ik vervolgens de opleiding docent muziek gedaan aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle.

Muziektherapeut Erika

Als muziektherapeut sta ik ingeschreven bij de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB). Mijn specialisaties zijn o.a. neurologische muziektherapie en SMTA, Speech Music Therapy Aphasia.
Als muziektherapeut heb ik werkervaring in de gehandicaptenzorg, ouderenzorg en de geestelijke Gezondheidszorg (GGZ).

Wat is muziektherapie?

Muziektherapie is een vorm van therapie gebaseerd op het maken en beleven van muziek en klank.
Door actief muziek te maken (zingen, schrijven van een lied, bewegen op muziek, muziekinstrument bespelen, zintuigbeleving) óf door te luisteren naar muziek kan doelgericht gewerkt worden aan een hulpvraag.
Een goed voorbeeld is hier de werkwijze SMTA, een combi behandeling met logopedie, waarbij mensen met afasie vanuit zingen soms weer functionele woorden of zinnen kunnen leren uitspreken.

Docent Muziek Erika

Tijdens de opleiding docent muziek heb ik een eerste graad lesbevoegdheid voor het vak muziek behaald. Dit betekent dat je in het basisonderwijs, het hele voortgezet en het beroepsonderwijs het vak muziek mag geven en dat je kunt werken als CKV-docent.
Les ervaring heb ik vooral met kinderen in de basisschoolleeftijd, maar het voortgezet onderwijs is mij ook niet geheel onbekend.

Dwarsfluit spelen

Gedurende beide opleidingen was mijn hoofd bijvak het bespelen van de dwarsfluit. Ik speel op hoog niveau en volg nog steeds les bij een ervaren docent van het conservatorium om mijn vaardigheden te blijven verbeteren.

Momenteel

Momenteel werk ik drie dagen per week als muziektherapeut in de gehandicaptenzorg en ben ik actief aan de slag in mijn eigen lespraktijk C~La.
Deze lespraktijk was eerst in de omgeving van Ede gevestigd en is sinds kort verhuisd naar de omgeving van Steenwijk.
De belangrijkste reden hiervoor is mijn baan als muziektherapeut in het noordelijke gedeelte van Nederland.

Contact met Erika

Muziekles volgen?
Klik hier om het lesaanbod te bekijken.

De lessen worden gegeven aan leerlingen uit de regio: Steenwijk, Meppel, Havelte, Vledder, Nijeveen, Giethoorn, Staphorst, Wolvega, Zwolle en Heerenveen.